Kampa - Mezinárodní den srandy 23. 4. 2016

Před Werichovou vilou na pražské Kampě v sobotu dne 23. dubna 2016 odpoledne, bylo rušno. Sešly se zde asi dvě desítky lidí ze sdružení Werichovci, kteří šířili nejen dobrou náladu, ale společně si s kolemjdoucími i zazpívali. Připomněli si tak výročí uvedení první hry Jiřího Voskovce a Jana Wericha Vest pocket revue. Všichni zúčastnění zároveň upozornili na fakt, že vila stále není opravena a rekonstrukce se neustále protahuje.

Skupina příznivců se před Werichovou vilou schází každoročně na jaře ve stejný termín. "Už pět let čekáme, že se vila dokončí, a stále se nic neděje,"" řekla pro Blesk.cz organizátorka akce Eva Gutová. Budova dle cedule, která o stavbě informuje, přitom měla být dokončena už letos v únoru. Stále je ale v rozestavěném stavu a její stěny jsou obloženy dřevěnými deskami.

Ani nedokončená rekonstrukce Werichovy vily nezkazila úsměv a veselou náladu všech zúčastněných.
Účastníci sem dnes přišli oslavit Mezinárodní den srandy a ani fakt, že Werichova vila není dokončená, jim na úsměvu neubral.
Lidem rozdávali klaunské nosy a texty písní, aby si všichni mohli společně zanotovat. Nechyběly ani originální kloboučky na hlavách skupinky příznivců. Lidem zazpívali písně z Vest pocket revue, ale i staré známé hity Voskovce a Wericha.

Symbolické bouchnutí papírových pytlíků akci zakončilo. Lidé do nich schovali chmury, které je trápí. Na závěr setkání byla vyhlášena soutěž o nejoriginálnější pokrývku hlavy, do které se mohli zapojit i kolemjdoucí. Stačilo mít na hlavě originální čepici, klobouk, ale i pleš se cenila. Celý program zakončilo rozdání papírových pytlíků všem zúčastněným, do kterých tak měli schovat veškeré chmury a starosti života. Stačilo potom už jen pytlíky společně nafouknout a symbolicky bouchnout. Tím byl zakončen program u vily, který se poté přesunul do nedalekého Kampária, kde pokračovali účastníci ve zpěvu písní.

Náhodný kolemjdoucí, Jiří Navrátil, mimochodem je to kreslíř a výtvarník, nafotil celou akci, za což mu velmi děkujeme.

Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa Kampa



webmaster: © Radim Štefan  poslední aktualizace 13. 4. 2024