Den srandy na valašských pasekách

      Letošní rok zme na Den srandy jaksi nedojeli do Prahy, a tož zme sa sešli u Kamasů na pasekách, všeci vsetínští Werichovci. Najprve Maruška vytáhla pytlíky od můky a cukru. Pravda je , že jich bylo málo a tak prý budeme bůchať enem my cérky. Tož zme sa nafůkly, pytlíky nafůkly a ty od můky bůchly, ale kabelka od cukru nebůchla. Šak zme zapoměli, že tam dávajů aj igelit. No a potom přišlo na řadu šampáňo a to nezklamalo, krásně bůchlo a špunt hladko přistál v pěně kaféčka. A bylo slavnostně zahájené naše setkání sa. Tož pěkně zme si povídali, aj sa smáli a to proto, že smutným řečám zme sa vyhýbali. A protože už aj na Valašsko došly různé móresy ze světa , tož naša hostitelka Blani pravila, že po vzoru Finů móžeme všecky špatnosti jíť vypotit v sauně a o všeckém možném povídať a potém že sa budeme na svět hneď veselo dívať. Tož my cérky zme sa aj tak domluvily a ogaři sa výmlůvali lebo sa styděli, tož ostali seděť při vínečku. No a jak nás ogaři po sauně uviděli, tož čučeli , jak péra z gauča. Tož sa nedivte, šak cérka je prý dvě hodiny po sauně najkrásnější a najmilejší. A není sa čemu diviť, dyž to špatné vypotí, ostane enem to krásné.
      Potém nás eště čekalo jedno krásné překvapení. Blanička má dva šikovné ogárky, co umíjá hráť na cimbál a husle, a eště aj krásně zpívať a tož bylo nám krásně při hudbě a vínečku. Ogárky zme chválili a opravdu bylo proč chváliť, lebo taková radosť na nás přišla při téj hudbě, aj nás to dojalo.
      A tož s chutí zme dobrého pojedli , popili a pozpívali a padla tma na tu našu valašsků krajinu a potém zme sa domů brali. Ale najprve zme Kamáskovým pěkně poděkovali.
      Teď už teda víte, jak zme letos oslavili Den srandy my.


Bidelnica Eva


Pár fotek z akce

01.JPG, 285kB

02.JPG, 285kB

03.JPG, 285kB

04.JPG, 285kB

05.JPG, 285kB

webmaster: © Radim Štefan  poslední aktualizace 13. 4. 2024